Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Κείμενο αλληλεγγύης στο Β. Μποτζατζή

Στις 25/11/07 συλλαμβάνεται ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Μποτζατζής ενώ κοιμόταν στο σπίτι της φίλης του, με τον ισχυρισμό ότι υπάλληλος εταιρείας security είδε το αμάξι του Βαγγέλη κοντά στον τόπο όπου έγινε εμπρησμός γαλλικής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων.
Τις επόμενες 2 μέρες εξαπολύεται πογκρόμ σε στέκια και σπίτια αναρχικών ενώ γίνονται αναίτιες κρατήσεις και ανακρίσεις σε άτομα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου. Με βάση τη μαρτυρία του σεκιουριτά και την κατασκευασμένη κατάθεση της συντρόφου του Βαγγέλη, την οποία η ίδια μετά από λίγες μέρες αναίρεσε ως προϊόν εκβιασμού, το κατηγορητήριο στήνεται: ο Βαγγέλης κατηγορείται για 5 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα και προφυλακίζεται στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής, ενώ για την ίδια υπόθεση καταζητούνται άλλοι 3 σύντροφοι.
Από τα γεγονότα της όλης υπόθεσης, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: το κράτος και οι διωκτικοί του μηχανισμοί προσπαθούν να εγκληματοποιήσουν έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, αυτόν των αναρχικών. Η αστυνομία σε αγαστή συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε. τιμωρούν ανθρώπους χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία, θέτουν άτομα σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας μέσω της καταδίωξης και της δημοσίευσης φωτογραφιών, και τα απειλούν με εξοντωτικές ποινές βάση του τρομονόμου. Παράλληλα προσπαθούν να πείσουν τους ΄΄φιλήσυχους΄΄ πολίτες ότι για όλα φταίνε οι ΄΄τρομοκράτες΄΄ αναρχικοί, και όχι όλοι αυτοί που ληστεύουν νόμιμα σε καθημερινή βάση, που οδηγούν ανθρώπους σε καταστροφή ή τους κρατούν σε καθεστώς οικονομικής ομηρίας, που σηκώνουν κάμερες για να ελέγχουν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, που δολοφονούν μετανάστες στα σύνορα, που καταστρέφουν τον πλανήτη και προστατεύουν το κεφάλαιο.
Για εμάς αυτοί είναι οι τρομοκράτες, και δε θα αφήσουμε κανένα σύντροφο μόνο στα χέρια του κράτους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ Β. ΜΠΟΤΖΑΤΖΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 3 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: