Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Κείμενο αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα

ΟΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Στις 22-12-2008 το βράδυ, η 44χρονη Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ στο πρόσωπο, την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά της. Από τότε νοσηλεύεται στην εντατική του Ευαγγελισμού σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας ήδη χάσει την όρασή της από το ένα μάτι και έχοντας υποστεί βλάβες σε άλλα ζωτικά όργανά της.

Η Κωνσταντίνα, γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, είναι μετανάστρια από τη βουλγαρία, μία εκ των χιλιάδων που δουλεύουν στον τομέα της καθαριότητας, με άθλιες συνθήκες εργασίας, αντικείμενο εκμετάλλευσης των αφεντικών. Συνδικαλίστρια στο χώρο των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού, δούλευε στον ΗΣΑΠ μέσω της εταιρείας «ΟΙΚΟΜΕΤ»– μια από τις εταιρείες εργολάβων που αναλαμβάνουν υπεργολαβίες για το Δημόσιο μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είχε δώσει μάχες ενάντια στην εκμετάλλευση και στην εργοδοτική αυθαιρεσία και είχε απειληθεί πολλές φορές γι' αυτό. Και όλα αυτά εν γνώσει φυσικά του κρατικού μηχανισμού, αλλά και των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου, οι οποίοι έμειναν προκλητικά αδρανείς.

Η περίπτωση της Κωνσταντίνας δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένα ακόμα κομμάτι που συνθέτει την εικόνα του κοινωνικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε – το οποίο στηρίζεται στον κατακερματισμό, τον διαχωρισμό και την εκμετάλλευση με σκοπό την επέκταση της αξίας και του κέρδους. Οι επιθέσεις των αφεντικών δε μας ξαφνιάζουν. Δείχνουν το που μπορούν να φτάσουν όταν απειλείται η κερδοφορία τους. Στο χέρι μας είναι να τους εμποδίσουμε. Τους τελευταίους μήνες όλη η ελλάδα δονούνταν από το ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ . Οι μπάτσοι όμως δεν είναι τα μόνα καθάρματα σε αυτή την κοινωνία. Καιρός να αρχίσουμε να φωνάζουμε ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη της. Δίπλα της έχουν βρεθεί αυτές τις μέρες και θα βρεθούν και το επόμενο διάστημα όλοι όσοι αντιστέκονται σ’ αυτό το άγριο σύστημα εκμετάλλευσης και καταστολής. Με όπλο την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση οι υπεύθυνοι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: