Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ…

Και ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ανοιχτό μέτωπο σύγκρουσης , κοινωνίας από τη μια – κράτους και κεφαλαίου από την άλλη( ασφαλιστικό για όσους δεν κατάλαβαν). Λόγω της επίθεσης πού έχει εξαπολύσει το σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα στα όσα μέχρι σήμερα θεωρούσαμε κεκτημένα, μια επίθεση που άρχισε από καιρό (δημόσια εκπαίδευση) και θα τραβήξει καιρό (υγεία- περίθαλψη… και που είσαι ακόμα φίλε!!!), για όσα οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας αγωνίστηκαν και πέθαναν. Ήρθε και η 25η Μαρτίου καιρός να αφήσουμε στην άκρη τα «υποτιθέμενα» κοινωνικά προβλήματα για να τιμήσουμε όλοι μαζί τους ήρωες , να δούμε όλοι μαζί τα παιδιά μας να παρελαύνουν σαν στρατιωτικές φάλαγγες βασισμένη στις αρχές μιλιταριστικού χαρακτήρα. Ενώ η κοινωνία θα παρακολουθεί το «άνθος της ελληνική νεολαίας» διαπνεόμενη από κάποιο πνεύμα ομόνοιας και συγκίνησης (ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, θιγόμενοι και μη, πλούσιοι και φτωχοί, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι εν τέλει.. μαζί).

Και στις 26 του Μάρτη πάλι τα ίδια σκατά.

Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουν τα εθνικά ιδεώδη;…

Η μήπως να σβήσουν για πάντα!!!


Αλήθεια πότε πρωτοέγιναν οι παρελάσεις;

Ήταν ο Μεταξάς, ο δικτάτορας, ένας φανατικός λάτρης του Χίτλερ που υιοθέτησε τη ναζιστική αυτή συνήθεια και ακόμα πιο πριν ο Φρειδερίκος της Πρωσίας που υποχρέωνε τους φαντάρους του να κάνουν αυστηρές μηχανικές κινήσεις σαν ανδρείκελα.

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ;


Το σχολείο αποτελεί μια μονάδα κοινωνικού ελέγχου, πειθάρχησης και διαμόρφωσης προσωπικότητας και συνείδησης. Μέσω της ελεγχόμενης και του τρόπου αφομοίωσης της μέσω του εξεταστικού συστήματος. Η αυθεντία την οποία ο δάσκαλος είναι πάνω από όλα, και οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να ακούν, να σέβονται, και να πιστεύουν άνευ διαφωνίας. Μέσα από ένα σύστημα εξατομίκευσης, ανταγωνισμού και εχθρότητας, (όπως άλλωστε είναι οι σχέσεις των ανθρώπων εντός της κοινωνίας διαμορφωμένες σύμφωνα με τις επιταγές του καπιταλιστικού συστήματος.) αντί της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης και τις αλληλοβοήθειας. Η εκπαίδευση διαμορφώνεται πάνω στη βάση της όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και της μετάδοσης της κυρίαρχης ιδεολογίας.

Αλήθεια οι αγωνιστές του 21΄ φορούσαν τα καλά τους και έκαναν παρέλαση, ΟΧΙ αυτοί ήταν εξόριστοι και αφορισμένοι από την εκκλησία και τους μπέηδες στα βουνά, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα, αν όμως θέλουμε να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουμε παρά να αγωνιστούμε και εμείς για το δικό μας δίκιο, τη δικιά μας ελευθερία και τη δικιά μας αξιοπρέπεια όπως αυτοί έκαναν.”

ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

pamak1