Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2007

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

[ ΛΑΘΟΣ ΟΝΟΜΑ…]

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του συλλόγου φοιτητών του Πα.μακ. (sfpamak.gr) θα δει την παρακάτω ψευδή ερμηνεία:

« Σύλλογος Φοιτητών είναι το συνδικαλιστικό όργανο των φοιτητών. Μέλη του είμαστε όλοι οι φοιτητές από την ημέρα της εγγραφής μας στο Πανεπιστήμιο. Ο Σύλλογος Φοιτητών δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς μέσα στο Πανεπιστήμιο ¨από την διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των φοιτητώ, τη διεκδίκηση νέων, μέχρι την ενημέρωση των φοιτητών, την διοργάνωση συνεδρίων και άλλες παροχές. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο σύλλογος φοιτητών είναι ενεργός και πάντα δίπλα στον φοιτητή.»

Έτσι λέει, λοιπόν, το site του Συλλόγου μας ( το παραπάνω κείμενο είναι αντιγραμμένο από το (sf.uom.gr), και μάλιστα υπογραμμίζει την πρόταση που αναφέρεται στα μέλη του. Αλλά μάλλον είναι μία πρόταση που λέει πως θα έπρεπε να είναι ένας σύλλογος, είτε διασπασμένος είτε όχι ,γιατί είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος που σπουδάζει στο Πα.Μακ. ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα στη συγκεκριμένη παράγραφο και στην πραγματικότητα. Αναφέρει (υπογραμμίζει κιόλας !!!) ότι μέλη του Συλλόγου Φοιτητών είμαστε όλοι όσοι έχουμε γραφτεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Άρα η κάθε απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών θα έπρεπε να παίρνεται από όλα τα μέλη του, δηλάδη μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις.

Τον τελευταίο καιρό ( και παλιότερα βέβαια) βλέπουμε ότι ο Σ.Φ. προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες γίνονται γνωστές στα μέλη του (δηλ. σε εμάς) μόνο από αφίσες και οι οποίες έχουν αποφασιστεί χωρίς την ελάχιστη συγκατάθεση μας. Αυτός είναι ο σύλλογος φοιτητών; Αυτή είναι η Δημοκρατία; Κάθε απόφαση πρέπει απαραίτητα μέσα από γενικές συνελεύσεις ακόμα και στην υπάρχουσα μη άμεσο-δημοκρατική μορφή τους. Πότε έγινε συνέλευση για να αποφασίσουμε αν θα διοργανωθεί κάποιο συνέδριο; Πότε έγινε συνέλευση για να αποφασίσουμε να δημιουργήσουμε το πρόγραμμα φιλευσπλαχνίας “ students club”;

Ο Σύλλογος Φοιτητών (σε αντίθεση με αυτό που πλασάρει σαν ερμηνεία του) δρα και ενερ­γεί τελείως αυταρχικά και αντιδημοκρατικά εξυ­πηρετώντας το συμφέρον μόνο κάποιων. Κατ’ τα άλλα « είναι ενεργός και πάντα δίπλα στον φοιτητή». Πώς είναι δίπλα μας όταν δεν μας υπολογίζει και δεν ζητάει τη γνώμη μας , ενώ είμαστε τα μέλη του. Είναι εύκολο λοιπόν, να καταλάβουμε ότι ούτε δραστηριοποιείται για την διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων, ούτε καν για την ενημέρωση των φοιτητών , αλλά δραστηριοποι­είται για την εξασφάλιση ψήφων της επικρα­τούσας παράταξης (με κάλεσμα καλλιτεχνών), για την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των ιε­ραρχικά υψηλότερων – και πάλι της επικρα­τούσα παράταξης (με την δημιουργία φιλεύ­σπλαχνων προγραμμάτων) του. Τέλος, το χειρότερο από όλα είναι ότι οι παραπανω αποφάσεις και ενέργειες (που απέχουν πολύ από την δημοκρατική διαδικασία λήψης ) βαφτίζονται με το όνομα μας : Σύλλογος Φοιτητών Πα.Μακ και υπογράφονται με την υπογραφή μας. Γιατί, εφόσον είμαστε μέλη του, η υπογραφή « Σύλλογος Φοιτητών Πα.Μακ» είναι και δικιά μας υπογραφή.

Συνάδελφοι, μην επιτρέπετε σε κανέναν να χρησιμοποιεί το όνομα και την υπογραφή σας για τα δικά του συμφέροντα . ο Σύλλογος Φοιτητών Πα.Μακ. είμαστε εμείς και οι αποφάσεις του είναι δικό μας καθήκον.

Ο Σύλλογος Φοιτητών δεν ανήκει σε καμία παράταξη και σε κανεναν ξεχωριστά

ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ